Redaktionen

 
Screen Shot 2017-10-06 at 09.39.54.png

Tobias Wriedt

TEKSTREDAKTØR

Tobias studerer på 5. semester og er en del af tekstredaktørerne. Han er også vejlenser med stort V, men selvom han altid har holdt af den naturskønne by, har Tobias ikke fortrudt tilflytningen til København en eneste gang. Når Tobias ikke retter kommaer i Indput, holder han af at være lidt mere kreativ, eksempelvis i form af at lave linoleumstryk og at skrive klavermusik. Han elsker også at rejse, og blandt højdepunkterne står bl.a. rundrejse i Rwanda og hans lange vandretur gennem Islands storslåede vidder. Men han hygger sig nu også meget godt her i København, hvor han f.eks. kan fanges i at se en episode Gossip Girl med en omgang fransk løgsuppe ved hånden – han ville dog ønske, at det var en martini i selskab med Serena van der Woodsen på Upper East Side. XOXO.  

Screen Shot 2017-10-15 at 16.41.33.png

Screen Shot 2017-10-16 at 12.57.56.png

Karen Damgaard

SKRIBENT

Karen er såvel en af de nyere indputtere som en af de nyere studerende og går på studiets 2. semester. Hun befinder sig allerede aldeles godt i både Indput og universitetslivet. I efteråret koncentrerede hun sig om at sætte kommaer korrekt, men ved årsskiftet tilsluttede hun sig Indputs skribentvirksomhed. Karen er glad for sprog og musik og oplever ofte en slemt kløende rejselyst. Hun vil helst opleve hele verden og ser undertiden det klaustrofobiske i bogreoler fyldt med bøger, hun aldrig når at læse, og den millionmasse af mennesker, hun aldrig får mulighed for at møde. Heldigvis findes der ikke det ubehag, som enten god rødvin eller en løbetur - nå ja, eller godt selskab med mennesker, hun har haft mulighed for at møde - ikke kan hjælpe på. Karen romantiserer bjergkæder og kan ikke leve langt fra vand. Hun er fan af planter og personlighedspsykologi og er ked af forurening og fjendtlighed over for flygtninge.


Elvira Hallengren

TEKSTREDAKTØR

Elvira er afhængig af havbadning og føler ofte akut trang til at dyppe sit legeme i Øresund. Hun er enormt glad for sin cykel og så fundamentalt en cyklist, at hun mener, bilerne skal parkeres og blive uden for byen. På blæsende, vinterkolde forårsdage drømmer Elvira sig væk til sol, sand og surfbare bølger. Den danske sommers lyse nætter er noget af det smukkeste, hun ved, og tanken om deres flygtighed giver hende altid en klump i halsen. Hun bliver trist af at diskutere klimaforandringer og vred af at diskutere politik. Elvira er på sit andet semester af studiet og sit andet semester i Indput, hvor hun retter kommaer og sørger for, at skribenterne formulerer sig efter forskrifterne. Sprog og mennesker er nogle af hendes helt store interesser – det gælder både de fremmede og de danske.

Screen Shot 2017-10-16 at 12.58.46.png

Screen Shot 2017-10-16 at 14.46.20.png

Frederik Bjerre Andersen

SKRIBENT

Frederik er fra Århus. Det afslører blandt andet dialekten, der kan spores i hans smørbløde stemme. En høj, smilende tidligere elitetriatlet, der både giver fantastiske kram og blander fremragende white russians i T-baren. Ud over Guns, som (næsten) matcher Caspers (tekstredaktør på Indput), er hans wheels ud-styret med Elon Musk-designede Tesla-sølvdiske, der får dem, du slæber rundt på, til at ligne de sørgelige, nedslidte og grisede rester af noget, der engang har siddet på en Fiat Punto. Not just another pretty face; Frederik Bjerre har et vid, der får folk, der tror, at der er en naturlig negativ korrelation mellem udseende og intellekt, til at måbe og forkaste denne ganske fejlagtige hypotese. Og medens vi alligevel er ved hypoteseforkastninger, så har Bjerre hang til videnskabsteori og ting, der er ”post”. Med hans egne ord: ”Jeg foretrækker nu engang bare at stille mig kritisk over for det, der er udgangspunktet.” For det er jo så nemt at sige, at sådan er tingene bare. I Indput fungerer Bjerre som skribent, og vi glæder os altid til hans kritiske bidrag. I øvrigt er han single... ligesom Casper


Johanna Mariam Madsen

LAYOUT

Hvis Johanna tog en test for at finde ud af sin mentale alder, ville resultatet helt sikkert ende et godt stykke over 50 - hun har nemlig hang til aktiviteter som at bage rugbrød fra bunden, høre Radio 24/7, læse kogebøger som var de skønlitteratur, lytte til jazz, gå tidligt i seng og rette andres talefejl. Derudover elsker hun at rejse og har en broget kulturel baggrund, der blandt an-det indbefatter at være blevet smuglet over landegrænser og at have været statsborger i tre forskellige lande. Hun taler dansk, svensk, engelsk og fransk flydende samt amharisk til husbehov, kan to skriftsprog og har boet i både Danmark, Sverige, Frankrig og Etiopien. Johanna er så småt ved at finde sig til rette på psykologistudiet og ikke mindst i Indput, hvor hun er en del af layoutgruppen, der får bladet til at se lækkert ud. Hvis du har lyst til at vinde Johannas kærlighed, så er vejen til hendes hjerte gennem mad.

Screen Shot 2017-10-16 at 14.46.29.png

Screen Shot 2017-10-16 at 16.43.32.png

Sebastian Tobias-Renstrøm

SKRIBENT

Sebastian bryder sig ikke om at blive puttet i kasser. Han bryder sig generelt ikke om, at folk tror de ved, hvad han er for en type. Og han bryder sig SLET ikke om at skulle sige noget sigende om sig selv på ca. 10 linjer, for hvordan satan skulle man kunne bekende noget meningsfuldt på så få linjer!? Men nuvel: 24 år og kandidatstuderende. Torsdagsbaren, videnskabsteoriinstruktor og vigtigst af alt: Skribent i Indput. Sebastian nyder at tale rigtig, rigtig, rigtig meget og især at diskutere politik, filosofi og videnskab. Hans primære interesser inden for psykologien er videnskabsteori (surprise), feminisme og noget med sociokultur/diskurser/postmodernisme/kritisk psykologi. Hans yndlingsbeskæftigelser inkluderer:At drikke totusinde bajere, at læse, at dyrke kampsport (mma), at spille musik og at ramble løs på skrift til Indput.


Anne Marie Kristensen

SKRIBENT OG CHEFREDAKTØR

Anne Marie A.K.A. Rie startede på psykologi i 2014. Hun er startet på studiet som en gammel rotte, da en drøm om at blive professionel danser først skulle udleves. Ved sit andet forsøg blev hun optaget på London Contemporary Dance School, som bød på balletsko, teatre, blod, sved, tårer og gode venner. Hun fik overrakt sit bachelorbevis af ærkebiskoppen i Canterbury i 2011 iført sorte rober og firkantet hat, hvorefter der blev danset på livet løs. Men huslejen for et mug-ramt lille værelse i London er svær at betale, så hun fik job som tjener og klatreinstruktør udover dansen, og efter nogle år blev hovedet sultent efter akademia – så den får hun så sandelig tilfredsstillet her på psykologi. Hun er voldsomt interesseret i, hvordan mobiltelefoner og internettet påvirker os mennesker, og formår at dreje de fleste opgaver over på det emne. Rie har fungeret som Indputs formand og ansvarshavende chefredaktør siden november 2015

Screen Shot 2017-11-07 at 14.38.59.png

Screen Shot 2017-10-16 at 16.48.262.png

Tamara Hansen

HJEMMESIDE-ANSVARLIG

Tamara har det med at blive helt vild med én bestemt farve ad gangen. Hun har tendens til at se sine omgivelser i vinkler og former og foretrækker at spise med miniaturegafler, selvom cirka 25% af hendes daglige kost består af måltidsbarer. Hun har set 43 lande, men har en fobisk angst for mellemlandinger. Hun har et oversættelsesfirma, men har først lige lært at fløjte. Hun har hverken brudt et løfte eller grædt af smerte, siden hun var 5 og har været ordkløver, siden hun kunne tale. Alligevel har hun for vane at bruge engelske vendinger direkte oversat til dansk, og de fleste ville kalde hende nihilist. Halvdelen af tiden kan hun ikke huske, hvem der er Danmarks statsmini-ster, men hun har heller aldrig set en TV-serie og er desuden lidt for hurtig til at hoppe til konklusioner. Tamara er dårlig til at holde sig til én side af sagen og er derfor en forfærdelig skul-der at græde ved, men en født djævlens advokat. Hun læser på 3. semester, er tidligere tekstredaktør i Indput og er meget fascineret af det her med personlighed. Nu står hun for at designe denne hjemmeside.


Cecilie Maria Lundsgaard

LAYOUT

Cecilie kan lide at jonglere med mange bolde på samme tid. Det kan gå så vidt, at hun mister overblikket over de bolde, som er i spil. Man skal jo endelig ikke gå glip af noget. Samtidigt med at hun forsøger at dukke op til samtlige fester, har hun gang i kandidaten, tre lønnede jobs og fire frivillige jobs; kaffebrygger i kaninen, mentor for udvekslingsstuderende og layouter i Indput. Hun er desuden begejstret for hendes nye rådgiverjob, da hun har en brændende drøm om at blive klinisk psykolog og hjælpe andre. Det virker som om, at Cecilie har meget overskud, eftersom hun ud over det nævnte ofte deler billeder af flot mad, som hun detaljeret dekorerer. Men dette er blot en af hendes utallige overspringshandlinger i forsøget på at slappe af imellem alle hendes gøremål. Når hver- dagen bliver for hektisk, har hun en afhængighed for at rejse - helst langt væk, så hun kan mærke kulturforskelle og se ny smuk natur. Herudover elsker hun at meditere og dyrke yoga, så hun kan falde til ro og være til stede i nuet. Hun kæmper dog med ikke at falde i søvn, når hun mediterer. Hun kommer igennem dagen ved at drikke utallige kopper kaffe og te og dagdrømme om mad. I sin hverdag savner hun tid til kreativitet, hvilket hun dog nu får lov til at udleve gennem layoutrollen i Indput.

Screen Shot 2017-11-07 at 14.38.43.png

Screen Shot 2017-10-16 at 18.26.54.png

Cecilie Bildstedfelt

SKRIBENT OG LAYOUT

Cecilie har efterhånden været på psykologistudiet så længe, at hun er stoppet med at tælle semestre - men hun kan afsløre, at hun befinder sig et eller andet sted på kandidaten. Ud over at skrive artikler og lave layout til Indput, tilbringer hun tiden på syskole, hvor hendes største bedrift indtil videre har været at sænke gennemsnitsalderen gevaldigt. Til Vox Populi har Cecilie været med til at skrive artiklen Reportage fra et ekkokammer(s. 32), hvor den nyeste samfundsdiagnose, ’Det postfaktuelle samfund’, bliver taget op til debat.


Amanda Aaboe Bell

SKRIBENT

Amanda er både ny Indput-skribent og lige begyndt på 1. semester på psykologi. På trods af dette er CSS rimelig velkendt. Amanda har nemlig læst statskundskab i to år, før hun besluttede at skifte studie. Forvaltning blev skiftet ud med Freud, og nu ser hun sig ikke tilbage –  medmindre der er valg i USA selvfølgelig. Til dette blad (Vox Populi)  har Amanda taget de nyerhverve-de psykologbriller på og kastet sig over emnet Donald Trump. Politik er ikke Amandas eneste interesse, tværtimod nyder hun også at male, læse, debattere og rejse. Skal du virkelig begejstre Amanda, så skal du hive hende med i Tivoli; der er ikke noget, der kan give Amanda et sug i maven som en tur i Det gyldne tårn

Screen Shot 2017-10-16 at 18.30.59.png

Screen Shot 2017-10-16 at 18.34.44.png

Phillip Steen Dyssegaard

SKRIBENT

Phillip er en person, der eksisterer. Det er der kommet både gode og dårlige ting ud af. Overordnet set må man dog sige, at det kunne være gået meget værre. Men det kunne selvfølgelig også være gået bedre. Sådan er det jo altid. Som barn holdt han meget af risengrød.


Bolette Huus

ILLUSTRATOR

Bolette er et af de nye medlemmer i Indput og er desuden, som studerende på 1. semester, også ny på studiet. Bolette står for at lave illustrationer til bladet og har til dette blad (Vox Populi), sammen med Ida-Marie Haeusler, lavet forside og bagside samt illustreret en spændende artikel om erindringer (s. 38). Som tidligere handelsgymnasieelev er det uvist, hvordan Bolette havnede på psykologistudiet, men med søde mennesker omkring sig, spændende læsestof og billig kaffe er hun dog sikker på, at hun er havnet det rigtige sted. Ud over det nye studie, er Bolette også ved at finde sig til rette som nytilflyttet Københavner og nyder godt af at kunne kom-me rundt på cykel - om det er til forelæsning, Indput-møde eller den lejlighedsvise torsdagsbar. Når hun ikke er til nogen af disse, elsker hun at slå sig løs med en malerpensel i hånden og har derfor helt sikkert fundet sit rette element som illustrator i Indput.

Screen Shot 2017-10-16 at 18.39.29.png

21640850_10155691639126310_5349036414949745961_o.jpg

Isabel Sidenius

SKRIBENT

Isabel hedder faktisk Lea Isabel, men da der altid er problemer med at fange det hele, når hun møder nye mennesker, er hun endt med konsekvent at præsentere sig selv som Isabel. Isabel voksede op på et bjerg i det sydlige Andalusien nær en lille by ved navn Monda, hvor hendes far byggede hus, mens hun legede i solen og cementblanderen. Når hun ikke er til undervisning er hun fast inventar i Indputs lokale, hvor hun får tiden til at gå med læsning og hygge-snak på bedste studiemanér. Og når tiden ikke går med læsning og socialisering, er Isabel travlt beskæftiget med at lege med sin datter, hvor hendes opfindsomhed og fantasi i høj grad bliver sat på prøve. På trods af, at Isabel har boet i København de seneste ti år, og at hendes datter er et inkarneret københavner-barn, betragter Isabel sig stadig som jyde, og er stolt af sine århusianske rødder. Hun flyttede fra Århus efter folkeskole-tiden for at tage en danseuddannelse i København og vendte aldrig hjem igen, men omfavnede det københavnske storbyliv og alt hvad det havde at byde på. Isabel synes, at det fedeste ved psykologien er, at den beskæftiger sig med tanker, og hun ser frem til en dag at blive uddannet ’tankelæser’, selvom hun dog mener, at en fremtid som evighedsstuderende ville være at foretrække.


Nina Kjar

SKRIBENT

Nina er kandidatstuderende og gruer allerede for den dag hun skal være færdig. Hvis blot man kunne blive evighedsstudent… Hun nyder hver dag på CSS som var det Hogwarts, men har svært ved at blive siddende til forelæsningerne på psykologi, og kan finde på at snige sig ind til undervisning på andre institutter.

Hun ser ved første øjekast Københavnersmart ud, men skindet bedrager. Hun har i sin barndom boet på Fyn, og har senere gået på gymnasiet helt derude på den jyske hede i Ribe hvor baghaven er Nationalpark Vadehavet. Hvis hun får mere end to øl indenbords slår hun gerne over i en nuttet provinsiel blandingsdialekt.

Hun interesserer sig primært for socialpsykologi og videnskabsteori, og er altid klar på en faglig eller politisk diskussion om det psykologiske felt. Men helst hvis vi kan spille bordfodbold og drikke øl samtidigt.

Screen Shot 2017-10-20 at 10.35.24.png

22135481_10213895450158319_2200421342709739529_o.jpg

Inger Lund Michelsen

SKRIBENT

Hun er skribent for Indput, læser på 4. semester og bærer trods sine kun 23 år navnet Inger, hvilket allerede har givet hende en del problemer: Da hun skulle tage kørekort, blev hun indkaldt til en særlig 75-års generhvervelsestest med specialindrettet køretøj, og senest har hun modtaget en indmeldelsesblanket til Ældresagen. På mange måder er Inger en gammel sjæl i en ung krop, og hun har altid været særligt optaget af livets mere tunge og eksistentielle emner, hvilket nu har bragt hende her til psykologi. Interessen for, hvad der foregår i mennesket og mellem mennesker, er drivkraften for Inger, når hun kaster sig ud i de franske psykoanalytikeres teorier, såvel som når hun dykker ned i fiktionens verden og skriver romaner og noveller. Målet er at få lov at spille på alle tangenter i det menneskelige følelsesregister ved at forsøge emotionelt at sætte sig i andre folks sted: Hvordan opleves det for eksempel at have mistet et barn? Eller at være stofmisbruger? Eller at være kronprins af Danmark? Nysgerrigheden og empatien går hånd i hånd med Inger, når hun går på opdagelse i menneskets kompleksitet, og de kvaliteter er ifølge hende de vigtigste egenskaber, man kan have med sig som kommende psykolog. 


Stine Karstoft

FOTOGRAF OG EVENTANSVARLIG

Stine er 22 år og har altid gerne læst selvbiografier, lavet portrætter og elsker den gode historie, så hun befinder sig rigtig godt på psykologis 2. semester. I sine yngre dage brugte hun 8 år på klassisk 10-dans med opsat hår og flotte kjoler og troede en overgang, at det var her fremtiden skulle ligge. Hun er passioneret madlaver med en svaghed for søde sager og får ofte sendt pakker fyldt med billigt slik fra sin familie i Tyskland. Stine er en nørd til gamle danske film og serier og læser Billed Bladet i smug. I Indputs regi er Stine en af dem, der styrer kommaerne med hård hånd og læser korrektur..

Screen Shot 2017-10-16 at 22.07.49.png

Screen Shot 2017-11-07 at 14.39.24.png

Hannah Kazmi Høgsbro

TEKSTREDKTØR

Hannah sætter kommaer i Indput i forsøget på at opnå følelsen af kontrol over noget i en kompleks og flydende tilværelse. En anden måde er at prøve at forstå dimensionerne, universet, tid og rum, da dette minder hende om, at hun og alt andet er ligegyldigt, og at tiden slet ikke er lineær, selvom hun og andre mennesker oplever den sådan. Men et eller andet skal man da få sin lineære tid til at gå med, fx kommasætning, hvilket jo er næsten bedre end ingenting. Når Hannah ikke er nihilist, findes i hendes hjerte bl.a. en b-sektion bestående af balkanmusik, blokfløjter og brevduer. De to første kan kombineres, men erfaring har lært hende efterhånden at skifte blokfløjten, som måske er næsten værre end ingenting, ud med klarinet. Brevduer fik hun, da hun efter at have læst Harry Potter også ville have uglepost, men eftersom ugler krævede rovdyrstilladelsescertifikat, blev løsningen fritflyvende brevduer, der satte sig på skulderen, når man fløjtede efter dem, hvilket siden har resulteret i en vild kærlighed til alle slags duer.


Casper Schacht Lund

TEKSTREDAKTØR

Screen Shot 2017-10-16 at 16.53.39.png

Screen Shot 2017-10-15 at 16.16.09.png

Mathias Nimgaard Larsen

TEKSTREDAKTØR


Ida Marie Ankerfelt

ILLUSTRATOR OG KASSERER

Ida2.jpg

Screen Shot 2017-11-20 at 14.04.46.png

Alexander Gjerding

SKRIBENT

 


Asta Ingemann Jensen

FOTOGRAF OG ILLUSTRATOR

 

Screen Shot 2017-10-16 at 22.19.13.png

22689969_10213002985762987_469346895_o.jpg

Amanda Lambæk

SKRIBENT OG ORGANISATORISK REDAKTØR


Amanda Jørgensen

LAYOUT-ANSVARLIG

Screen Shot 2017-10-16 at 16.45.37.png

Screen Shot 2017-11-08 at 10.46.12.png

Ida-Marie Haeusler

ILLUSTRATOR


Emma Elise Møller

LAYOUT

Screen Shot 2017-11-07 at 14.39.37.png

Screen Shot 2017-11-08 at 10.25.38.png

Cecilie Weischer

LAYOUT


Hans-Jørgen Hersoug

FOTOGRAF

Screen Shot 2017-11-07 at 14.40.21.png

Thilde Slumstrup Nielsen

TEKSTREDAKTØR