Posts in Tema: Skæbner
Jeg likes, altså er jeg

Af Isabel Sidenius

Kan du huske dengang, hvor man i stedet for at sende en e-mail kommunike- rede som pennevenner og modtog håndskreven brevpost? Eller har du nogensinde tænkt over, hvordan dine bedsteforældres liv har været, i en tid uden smartphones og internet? Man kan vist ikke komme uden om, at den dag internettet blev opfundet, og den dag i 2004 da Mark Zuckerberg lancerede den første version af Facebook, var skæbnesvangre øjeblikke i verdenshistorien. Kigger man på de sidste 100.000 år, vil den tid mennesker har haft smartphones svare til blot 8 sekunder ud af et døgn. Og selvom du måske kan huske det gode gamle brevpost-system, kan du så huske, hvornår du sidst har haft en off-line dag?

Read More
En psykologistuderende på afveje - indsigt i skæbnen gennem håndlæsning

Af Amanda Aaboe Bell
På jagt efter svar og håndgribelige ideer om hvad en skæbne er, begiver jeg mig ud på en utraditionel rejse ind i kiromantiens verden. Ja, du læste rigtigt. I forbindelse med temaet Skæbner har jeg trodset psykologiens videnskabelige monopol, muligvis efterladt den sunde fornuft og lagt min skæbne i hænderne på en håndlæser...

Read More
Kommunehospitalets Skæbne

Af Elvira Hallengren & Karen Damgaard

Første del af en serie om de historiske bygninger, der danner rammen om vores studieliv. For blot tyve år siden rullede portører stadig med patienter gennem gangene, der blev regeret og repareret på operationsstuerne, hvor vi nu har holdundervisning, og så var der både noget med en swimmingpool, en atomkælder og en kirke. I dette og studieårets følgende udgivelser byder INDPUT dig med på en guidet tur til Kommunehospitalets hemmeligheder – så kom med.

Read More
Plejehjemmets skæbner er nøgent liv

Af Amanda Lambæk

Idéen om at undersøge og stille skarpt på institutionen plejehjem og de skæbner, der befinder sig her, udspringer af min egen oplevelse som vikar på et plejehjem igennem et halvt år. Her fik jeg et indblik i en del af vores samfund, som jeg ikke før havde stiftet et så direkte bekendtskab med. Det var på mange måder en fremmed verden at træde ind i, hvor jeg både mødte store mængder omsorg og humor mellem ansatte og beboere, men også stødte på et system, hvor jeg ofte befandt mig i en række dilemmafyldte situationer, som satte mine egne værdier om respekt og værdighed på prøve.

Read More
Instituttets forskning - Om projektet ’Æstetisk erfaring og det præ-refleksive selv’

Af Casper Schacht Lund

Hvad laver de egentlig, forskerne på Institut for Psykologi, når de ikke står i forelæsningslokalerne og underviser de studerende? Hvilke empiriske og teoretiske problemfelter er de opslugte af i deres daglige forskningspraksis, og hvilke sider af psykologien er forskerne på vores institut med til at udvikle? I en ny temaserie om Instituttets forskning begiver Indput sig over i institutbygningen på den modsatte side af Øster Farimagsgade for at høre medlemmer af de forskellige forskergrupper, hvad de aktuelt beskæftiger sig med i deres forskning. Mens vi i forrige feature zoomede ind på snitfladerne mellem kognitionspsykologi og filosofi i et forskningsprojekt om selektionen af intentioner, er Indput i denne omgang taget på besøg hos Tone Roald, der leder et projekt om kunsterfaringen og dens forankring i præ-refleksiviteten.

Read More