Posts in Tema: Fremtid
Fremtidens barndom

af Amanda Aaboe Bell

Eftertænksomme historier begynder ofte med ’Dengang jeg var barn’ og følges af en anekdote om, hvordan tidligere tider var sorgløse sammenlignet med livet anno 2018. Den generation, som bliver forældre i disse år, er for manges vedkommende vokset op uden smartphones. Mobiltelefonen er til gengæld en del af hverdagslivet i dag og bliver også en del af fremtidens barndomsliv.

Read More
Om fremtiden, filosofi og andre ting jeg ikke ved noget om

Af Sixten Stemann Jensen, stud.mag.

Hele mit liv er jeg blevet fortalt, at jeg kan blive, hvad jeg vil. Og at verden ligger for mine fødder. Disse udsagn har uden tvivl været velmente samt rare at høre, men de har også sat store forhåbninger i mig om, hvad livet bringer mig. Af samme årsag har de også skabt en grundlæggende overbevisning om, at jeg kan opnå, hvad end jeg sætter mig for, hvis blot jeg vil det nok. Men kan virkeligheden leve op til dette?

Read More
På all-inclusive i psykologernes verden

Af Ida Marie Ankerfelt, Anne Marie Kristensen og Johanna Mariam Madsen

Hvis du er medlem af Dansk Psykolog Forening (i tre ord), husker du måske at have modtaget en invitation til General- forsamling d. 17.-18. marts 2018. Hvad ville du egentlig være blevet udsat for, hvis du i et svagt øjeblik havde valgt at takke ja og dermed rive en hel weekend ud af kalenderen for at tage den lange rejse til Aarhus?

Read More
Kommunehospitalets skæbne pt. III

Af Karen Damgaard & Elvira Hallengren

Tredje og sidste del af en serie om de historiske bygninger, der danner rammen om vores studieliv. Sidst gik vi på opdagelse i kældrene under Kommunehospitalet og blev mindet om, hvor velsmurt en maskine, dette kompleks af fredede bygninger, der nu huser godt 6000 studerende, er. I denne sidste del af fortællingen om det gamle kommunehospital stiger vi til vejrs.

Read More
Det guddommelige menneske

 Af Isabel Sidenius

Novelle. De indledende toner fra TV-avisens temasang brusede ud af højtalerne og gav et sæt i ham. Så var klokken 18:30 bemærkede han, som han dagligt blev mindet om, når udsendelsen automatisk startede. Han blev næsten lige overrasket hver gang det skete, over hvor hurtigt dagen var gået, uden at der var sket noget videre bemærkelsesværdigt.

Read More