Brinkmann-bogmærket

Tekst af Phillip Steen Dyssegaard, stud.psych
Illustration af Ida Marie Ankerfelt, stud.psych

Kan du huske dengang, hvor ethvert ungdomsværelse var plastret til med diverse idol-plakater, forsigtigt udrevet fra midtersiderne af Vi Unge og Wendy? Usher, Shakira og store flokke af vrinskende shetlandsponyer i majestætisk galop strålede om kamp med deres glinsende kroppe, og betragtede os fra deres plads på væggen med deres dybe, nøddebrune øjne.

Men ak, den slags udsmykning passer af en eller anden grund ikke rigtigt til dit nyerhvervede 2-værelses forældrekøb på Vesterbro... Fortvivl ikke! Indput kommer nu til undsætning med akademikerens svar på idolplakaten: idol-bogmærket! En sofistikeret og stilsikker måde at booste din kulturelle kapital, og markere for de andre på læsesalen, hvilke symbolske ressourcer du trækker på, for at finde inspiration til at komme igennem hverdagens slid og slæb. Lige til at klippe ud!

Denne måneds idol er selvfølgelig det allestedsnærværende fænomen Svend Brinkmann. Han blev professor i en alder af 34 år, har 46.000 followers på Facebook, skovler millioner ind til sine forskningsprojekter, udgav med Stå Fast den tredje-mest sælgende bog i 2014 (kun overgået af Jussi-Adler Olsen og Ken Follet) og optræder overalt i det danske mediebillede – i Deadline, i cykelmagasiner og sågar i sit eget radioprogram, hvor han lige interviewer Suzanne Brøgger og Jørgen Leth om livets store spørgsmål. Den mand kan alt! I sandhed et værdigt forbillede for den kommende generation af psykologer, fuldt ud på højde med fordums ikoner som Usher og Shakira. Og shetlandsponyerne.