Evidensbaseret orgasme? OMG YES!

Screenshot 2018-11-27 at 19.59.25.png

En hjemmeside ved navn www.omgyes.com trender for tiden på diverse sociale medier og har derfor fanget et par Indputteres opmærksomhed. Hjemmesiden skal udgøre en form for tutorial i kvindelig stimulans (ja, det var to kvindelige studerende, hvis interesse blev vakt). Formålet med hjemmesiden er at skabe en platform, hvor den kvindelige tilfredsstillelse kan udforskes med udgangspunkt i 1000 kvalitative interviews og supplerende kvantitativ forskning. På hjemmesiden proklameres det, at det er den første stor-skala forskning, der konkret beskæftiger sig med teknikker til udvendig stimulation af det kvindelige kønsorgan. Hertil lægges der stor vægt på, at hjemmesiden gerne vil bryde med tabuer omkring sex, som de mener har rod i manglende information, popkultur og Hollywood-myter. Personerne bag vil gerne skabe brugbar information og dialog omkring, hvad der virker og hvad der ikke virker samt prøve at sætte ord på bestemte teknikker for derved at påpege og udbrede deres eksistens. Vi blev forført af konceptet og besluttede os for at undersøge det nærmere. Med musik i baggrunden og rødvin på bordet, satte vi os en mandag aften og udforskede hjemmesiden. Da siden lægger op til, at en stor del af konceptet omhandler videns- og erfaringsdeling, og dermed dialog og åbenhed for at bryde med tabuer, besluttede vi os for at optage, hvilke snakke det fremkaldte mellem os. Vi inkluderede en ekstern samtalepartner, der var ligeså nysgerrig på hjemmesiden som os. I inviteres her med på en transskriberet lytter af vores samtaler, der måske (og forhåbentlig) kan give anledning til, at I selv får snakket mere åbent om sex, teknikker, erfaringer og følelser forbundet hertil.   

 
Screenshot 2018-11-27 at 19.58.00.png
 

Første oplevelse: Orgasmespillet! 

Vi scroller lidt op og ned på hjemmesiden og prøver at danne os et overblik. Hjemmesiden består bandt andet af en række emner, hvor der for hvert emne findes en introduktionsvideo, hvor en kvinde forklarer sin stimulationsteknik og en interaktiv close-up video af hende, hvor teknikken kan afprøves.  

Isabel: Det ser spændende ud. Skal vi ikke se en teknik? Den der Edging måske? 

Asta: Jo, lad os det…… Nåh det her, det er det vilde. Så kan man først se, hvordan hun gør, hvordan Amber gør. Og så kan man bagefter prøve at give Amber en orgasme.  

Isabel: Okay, så kan vi lige prøve det. ”It’s worth the wait”, haha.  

Asta klikker på videoen, der ligger i forlængelse af Ambers teknik, hvor man virtuelt kan give hende en orgasme. Her får man et close-up af kvinden Ambers vagina. 

Isabel: Hvor ser det sjovt ud.  

Aia-Li: Hvordan har de overhovedet lavet det der? 

Screenshot 2018-11-27 at 19.58.56.png

Isabel: Ej hvor er det vildt, haha. 

Asta: Ej den bevæger sig. 

Aia-Li: Den kan sådan åbne sig? 

Amber: Okay, just a little bit slower.  

Isabel: Ej hun korrigerer dig, haha. 

Amber stønner. 

Alle griner. 

Asta: Ej hvor er det grineren. 

Amber: Aha, that’s the spot. 

Aia-Li: Det er jo for vildt.  

Amber: Yeah, mhhhmhh. 

Asta: Ej tænk engang, så har hun bare sin… fisse liggende ude på nettet. 

Amber: To the right side of my clit. 

Amber: Mhh, yeah, better! 

Alle griner. 

Asta: Ej hov, wow, jeg kan virkelig hive i den. Skal vi se, om hun siger noget, hvis jeg gør det forkert... 

Isabel: Ja! 

Amber: Oh, careful! Okay, remember, touch my clit to bring me close and then stop completely! 

Asta: Var det her?  

Amber: Okay, thats better.  

Isabel: Det er virkelig sjovt at se en skede på den der måde.  

Amber: Okay, that speed feels really good!  

Asta: Jaer! Det er ret vildt, hva? 

Aia-Li: Det er ret sjovt, at man kan lære, hvordan man skal korrigere folk. For det er også svært at sige, hvad man godt kan lide.  

Amber: Okay, the upper right side of my clit. 

Asta: Upper right side… Det er heroppe, ikke?  

Amber: Uhm, thats better! 

Aia-Li: Du skal mere til højre, tror jeg.  

Amber: That feels really good! 

Asta: Jeg har aldrig prøvet at give en kvinde en orgasme før… 

Amber: Okay, okay, I’m close, just a second!  

Isabel: Asta, du koncentrerer dig virkelig meget. Du vil virkelig gerne give hende en orgasme. Haha.  

Asta: Jada! Det er lidt ligesom et computerspil. 

Isabel: Orgasmespillet!  

Hahahahahah! 

Amber: Okay, I’m close again, stop for just a second.  

Asta: Okay, men man forstår jo godt teknikken. Altså stop, når du er ved at få en orgasme og så start forfra, og på den måde byg en vildere orgasme op.  

Amber: Okay, let’s start again.  

Screenshot 2018-11-27 at 19.59.16.png

Klik, klik, klik, klik.  

Amber sukker.  

Asta: Så kom hun! 

Isabel: Så kom hun sgu! 

Alle fniser…  

Asta: YEEEEEES! Nemt!  

Isabel: Næste!  

Vi ser en ny video med Sidney, der forklarer sin teknik. 

 Asta: Jeg synes de er ret modige, de kvinder! At de tør at stå frem med ansigt. 

Isabel: Ja! Og give alle adgang til at se ens… Og røre ved den!  

Sidney: My favorite is small deliberate circles, done with passion, just very very lightly, followed by bigger circles with a bit more pressure, and then the tapping!  

Aia-Li: Men det er også sjovt, det der med, når man laver det der ”spil”, så er det næsten som om, man tillader folk at have sex med en på en underlig måde. Det er meget tæt folk kommer på en.  

Asta: Ja, det er helt vildt. 

Isabel: Virkelig meget åbent! Skal vi ikke også prøve hende her Sidney? 

Asta: Lad os prøve hende!  

Isabel: Jeg tænker det gode ved de her teknikker er også, at man… Altså man forstår det jo fint, når man lige ser det og hører det, men at man i de her ’orgasmespil’ gentager det mange gange, så man nemmere husker det, hvis man ligger selv og prøver teknikker af. 

Aia-Li: Ja! Det der med, at man skal sidde og fumle med det selv… 

Sidney: Okay, bring me close to orgasm. 

Asta: Ja! Okay, var det sådan her jeg skulle gøre? 

Isabel: Jeg tror godt hun kunne lide det heroppe, og så tappe nogle gange... 

Sidney: Okay, stay on my clit a little longer.  

Aia-Li: Man skulle lave en cirkel rundt om klitten, så skulle man gå op og ned, og så skulle man tappe. Ik? 

Asta: Nåååååhhhhhh… Nåh ja. Og så når hun var ved at komme, skulle man gå ned på læberne. 

Sidney: Okay, that’s the spot right there.  

Asta: Er der egentlig andre, der vil prøve? 

Screenshot 2018-11-27 at 19.59.35.png

Isabel: Ja, jeg vil gerne! Haha. 

Sidney: That feels really good! 

Asta: Godt Isabel!  

Isabel: Jaja!  

Sidney: Ah! Okay, okay, I’m close! Down to my lips! 

Isabel: Var det sådan her?  

Aia-Li: Jaer, men uden at røre klitten. 

Isabel: Mange gange eller tilbage til klitten?  

Asta: Jeg tror bare hun siger, når hun er klar igen.  

Isabel: Ah okay.  

Asta: Men det siger jo også noget om, at man jo faktisk virkelig skal snakke meget.  

Isabel: Ja, og at det er virkelig specifikt, det man skal sige.  

At korrigere sexet og konstruktivt  

Efter Sidney er kommet, vælger vi at se en video omkring feedback, da vi er blevet nysgerrige på, hvad hjemmesiden har at sige omkring dét at korrigere sin partner.  

Asta: Det er sjovt det der med, at der står ”Research shows…..”. Det er bare en sjov måde at snakke om sex på... Skal vi ikke se, hvad Alba siger?  

Alba: ”Sometimes you don’t have to use the actual word. For me it works better to communicate in sex and to keep it in the mood. So kinda use it like a toy. Like a play, like you are having fun, talking to the partner. This is sexytime, I want it to be sexy!” 

Isabel: Det er ret interessant i forhold til det her med, hvor meget man skal sige, og hvordan man skal sige det. Fordi, som hun siger, ”I wanna feel your body” er bare en mere sexet måde at sige ”Jeg vil gerne have en ny vinkel” på. Så det vender lidt tilbage til det der med, hvordan kommunikerer man ordenligt, hvad man gerne vil have. 

Aia-Li: Hvis man bare får det sagt på en fræk måde.  

Asta: Og ja, så giver det jo meget god mening, at man ikke skal sige ”Lad være med at gøre det der” men i stedet sige ”Det der føles godt”.  

Isabel: Og ja, også det her med, prøv at se hvor forskelligt det er for kvinder, med forskellige teknikker. Der er ligesom ikke én rigtig metode, så det bliver nemmere at foreslå, at man kan prøve nogle nye ting af, uden at det lyder som kritik.  

Asta: Men jeg synes faktisk godt, det kan være ret svært at snakke, mens jeg har sex. Altså sådan noget dirty talk, det har jeg sgu aldrig været god til.  

Isabel: Nej, det har jeg egentlig heller ikke.  

Aia-Li: Jeg tror virkelig også, at det er en vanesag, sådan noget med dirty-talk, man skal ligesom etablere det og udvikle det. 

Asta: Jamen det kan jeg godt følge, jeg tror bare, jeg bliver meget selvbevidst, når jeg begynder at snakke. Så er det som om jeg er mere i mit hoved end i kroppen. Det er lidt underligt. 

Isabel: Men det er også, fordi at man har sådan nogle floskler i forhold til, hvad der er dirty-talk. Sådan noget: ”Mmmmh lad mig få din store pik”, og det lyder jo super dumt og kliché-agtigt. For man kan jo sige det på alle mulige andre frække måder, jeg tror bare det handler om, som du siger, at etablere en vane for at snakke om, hvad der sker, og hvordan det er.  

Asta: Men det er også sjovt at, når man prøver at give de der kvinder orgasme, bliver man meget hurtigt i tvivl om, hvad man skal gøre. Det gik bare lige pludselig op for mig, at det er fucking svært. Altså, hvis ikke hun havde sagt til mig "No, try something else", så var jeg jo bare blevet ved. Man bliver jo nødt til at blive guidet på en eller anden måde.  

Aia-Li: Jamen det er en ret fed måde at illustrere på, hvor svært det er at gøre noget, uden at få nogen som helst form for retningslinjer, der kan hjælpe.  

Asta: Men det er også noget af det, der står omkring hjemmesiden, at de prøver at bryde med det, de kalder ”The Hollywood Myth” – Det der med, at man bare på forhånd ved, hvad den anden vil have, og så har man bare sex, og det er helt fantastisk og uden at man behøver at sige noget som helst.  

Isabel: Ja... Jeg tror da der er mange, der har en romantiseret forestilling om sex.  

Aia-Li: Jeg synes Hollywood-sex er et super godt ord for det. At det bare skal være godt første gang, og sex skal bare være fantastisk hele tiden.  

Asta: Ja, og i det ligger der også lidt en idé om, at man er født med en viden omkring, hvordan det skal gøres.  

Aia-Li: Også det her med, at man ikke betragter det som noget, man skal arbejde sig hen imod, det er sådan noget, der bare skal være der. Med det samme.  

Isabel: Det er en sindssygt god pointe. Også det der med, at man ikke skuffer den anden ved at korrigere. Jeg synes også nogle gange, at jeg tænker det som et turn-off. Altså, jeg tænker at HAN ville tænke det som et turn-off, hvis jeg begyndte at fortælle sådan noget som ”Lidt længere ned, lidt længere til højre”. Man tænker, at så vil hele den romantiske forestilling briste. Så jeg gør det sjældent. 

Asta: Ja, også fordi det kommer hurtigt til at lyde som en kritik: ”Du ved ikke, hvad du har gang i, du skal gøre det på en anden måde!”. Men det er også det der er fedt, ved at teknikkerne bliver navngivet, så man får et sprog til at snakke om det, for eksempel: ”Har du nogensinde prøvet edging?” og så ved man, hvad det indebærer.  

 
Screenshot 2018-11-27 at 19.57.50.png
 

Former og farver 

Vi fylder vinglassene og fortsætter nysgerrigt med flere videoer.   

Isabel: Men det er bare sjovt, hvor forskellige de ser ud. Her kan man jo tydeligt se hendes klitoris, det kunne man ikke rigtigt på hende den anden. Det er sjovt at se forskellige slags.  

Aia-Li: Også bare formen. Hende her, hun har sådan en sjov ydre skamlæbe.  

Asta: Men det er sgu meget forfriskende at se. Man ved virkelig ikke meget om, hvordan andre ser ud. Skal vi prøve at se hende her Zoey? 

Videoen hvor Zoey fortæller om sin teknik begynder.   

Asta: Den ser også helt anderledes ud… 

 Aia-Li: Den ligner bare sådan et hul. 

 Zoey: If i wanna come really quickly, there is two ways of doing this: Holding on it and kinda massaging or just going down, down, down…  

 Aia-Li: Hun er også bare voldlækker hende der! 

 Zoey: Okay, let’s try edging, where you bring me close to orgasm and then tap. 

 Isabel: Ej, hun har en sexet stemme! 

 Asta: Ja, det har hun godt nok! Aia-Li, vil du prøve? 

 Aia-Li: Okay, hvordan var det nu? Hun hev sådan her først? 

 Zoey: Okay, yeah. Okay, right there. 

 Asta: Den er meget rød den der. Men det er måske også fordi, den er helt barberet. 

 Isabel: Men prøv at se, det er også bare en helt anden form. Den er sådan mere rund.  

 Asta: Den er meget symmetrisk også… 

 Aia-Li: Den er ret flot den her fisse, synes jeg. Jeg får helt lyst til selv at barbere min, når jeg ser det her.  

 Zoey: Okay, I’m close. Go to taps!  

 Klik, klik, klik, klik. 

 Asta: Ja, den er faktisk ret flot.  

 Zoey: Mhhh, yeah, okay build me up again, please.  

 Aia-Li: Ved i, hvordan jeres fisser ser ud?  

 Isabel: Jamen jeg sad lige og tænkte på det. Jeg tænkte, at jeg lige må have spejlet frem. For det er godt nok længe siden, jeg har gjort det.  

 Aia-Li: Det er også meget lang tid siden, at jeg har kigget på min.  

 Isabel: Ja, og nu har jeg også et bedre sammenligningsgrundlag.  

 Asta: Ja, det er meget godt at have. Men jeg tror også, at jeg længe har tænkt, at en fisse den er bare grim, at den kan man ikke tænde på, og det er jo egentlig ret fjollet.  

 Isabel: Jamen jeg forstår godt, hvad du mener... 

 Asta: For den er sådan lidt gemt væk, og meget af den er jo indvendig, og det er ikke en, der lige springer i øjnene, hvor en pik… den er der fandme. Den er man ikke i tvivl om, hvordan ser ud. Så fordi jeg ikke har set fissen så meget, så tror jeg heller ikke, jeg har set den så meget som genstand for ophidselse. Men synes også den er blevet flottere og mere sexet, jo mere jeg har set på den og jo mere jeg ved om den.   

 Aia-Li: Men det er også sjovt, som du siger med at pikken, den er bare fremme, og vi kan jo ikke rigtig selv se vores fisser. Vi skal jo netop tage billeder eller bruge et spejl.  

 Asta: Men det tror jeg altså er meget sundt at gøre sådan noget. For jeg tror også bare, at man har nemmere ved at give sig hen til at have sex, hvis man også godt ved, hvordan man selv ser ud, eller hvad man godt kan lide.  

 Isabel: Men jeg synes faktisk... Den kan jo være virkelig flot. Den ligner en sommerfugl.  

Screenshot 2018-11-27 at 19.59.25.png

The struggle is real 

Fascinerede og overraskede over hjemmesidens visuelle indtryk, giver vi os i kast med at lære flere forskellige teknikker. 

Asta: Nåh, hvad skal vi nu? ”Rythm – a well timed, almost musial loop of motion” – Skal vi høre hende her Olivia? 

 Isabel: Ja. 

 Olivia: ”What really works for me is a lot of pressure below my clit, not on top of it.”  

 Asta tager ivrigt computeren og forsøger at give Olivia en orgasme. 

 Asta: Var det ikke bare sådan her? Klik, klik, klik, klik. 

 Olivia: Yeah, that feels... 

 Asta: Hov!  

 Olivia: Uh, i don’t like my clit being touched. 

 Asta: Undskyld, ej jeg kan ikke finde ud af det her… 

 Olivia: Mhh, that’s better! Tap around it a little bit more.  

 Isabel: Haha, jeg har så meget lyst til at tage en video af det her med Asta, der sidder sådan helt koncentreret... 

 Asta: Okay kom nu! 

 Olivia: A bit more pressure now. 

 Asta: Jeg får jo helt ondt i fingrene!  

 Olivia: More pressure!  

 Klik, klik, klik, klik. 

 Olivia: Yeah, that’s better.  

 Asta: Jeg synes det er ret vildt, hvordan man vænner sig til at kigge på de her fisser. Første gang jeg kom til at logge ind på det, uden at jeg vidste, hvad det var, fik jeg virkelig et chok!  

 Isabel: Ja, man vænner sig lynhurtigt til det.  

 Olivia: Okay, closer to the opening.  

 Asta: Hvad, hvor, her?? 

 Klik, klik, klik, klik. 

 Olivia: Lower. 

 Asta: Jamen gør jeg ikke det!? Ej hun er svær at få til at komme hende her... 

 Olivia: Near the opening... 

 Asta: Jaja, jeg prøver.  

 Olivia: Yeah, I like this... 

 Aia-Li: Måske du skal gøre det langsommere? 

 Olivia: Okay, a little more pressure.  

 Olivia stønner. 

 Asta: Yes! 

 Isabel: Hov, du fik hende!  

 Asta: Ej det er sjovt...   

Frie fisser i cyberspace 

Da vi efterhånden har fået flair for de forskellige teknikker (i hvert fald virtuelt), kommer vi til at snakke om de kvinder på hjemmesiden, der lægger krop og teknik til orgasmespillene. 

 Asta: Ville I ikke synes, det var lidt skørt, hvis det var mig det der? Og I kunne sidde og se mig? Det ville jeg da bare tænke over, hvis det var mig, der skulle lægge fisse til. At mine veninder og venner og familie kunne sidde og se det.  

 Aia-Li: Jeg tror jeg ville synes, det var ret sejt. 

 Isabel: Ja, jeg tror måske også, at jeg ville tænke, at andre mennesker synes det er sejt, og at det har et virkelig godt formål. Men jo selvfølgelig, man skal da virkelig gøre sig det klart, at folk skal se en nøgen og meget tæt på.. På den anden side, hvis man bare tager det for hvad det er, det er jo bare stimulation... 

 Asta: Jamen det er rigtigt. Der er også bare noget i det der med, at sex også er noget ret intimt og specielt, man har med et andet menneske, og lige pludselig, så er det bare hele verden, man på en måde har sex med.  

 Isabel: Det er da vildt. Jeg ville aldrig selv have lyst til at gøre det, altså på nogen måde. Men jeg synes det er mega sejt, at de gør det. 

 Asta: Ja, det er mega sejt.  

 Isabel: Men det må også være nogle bestemte typer, der gør det, tænker jeg. Altså at de gør det af den grund, at de gerne vil hjælpe andre. Netop ved at stå frem personligt. Meget modigt.  

Aia-Li: Er det ikke også bare kvinder, der har en meget fri tilgang til sex og onani, og som synes, at det bare skal være et åbent emne? 

 Isabel: Jo, helt klart. Og at man også gerne vil hjælpe med at bringe en fri indstilling videre. 

 Asta: Sådan har jeg det da også, at jeg synes det skal være noget, man kan snakke mere åbent om, men til selv at sprede mine ben for hele verden, der er alligevel et stykke. Det synes jeg bare er ret vildt. 

 Isabel: Men jeg tror også at grunden til, at jeg ikke har lyst til at gøre det, handler måske også om hele den spænding, der kan være omkring, hvad der er hernede på mig. Den er bare væk, fordi den ligger på nettet, og du kan gå ind og røre ved den virtuelt. 

 Asta: Ja, og tænk, hvis man nu datede en ny, så kunne man bare sende et link - ”Inden i aften kan du lige se den her...” 

 Hahahaha.  

 
Screenshot 2018-11-27 at 19.58.00.png
 

Between the ears  

Bon Iver kører i baggrunden og vinglassene bliver fyldt op. Efter en del mere sex-tekniske snakke og erfaringsdeling af intime anekdoter (som simpelt hen er for personlige til at medtage her), kommer vi i tanker om, at vi er ved at lave en lydoptagelse og vender vi tilbage til hjemmesiden. 

 Asta: Okay, skal vi gå videre? Det her emne lyder meget godt: Framing -”Between the ears”, det er måske, hvad man tænker på imens - det er jo psykologi! 

 Videoen om framing begynder: ”I always feel a lot of pressure to come with another person, and you are not like able to just explore and have fun…” 

 Asta: Der er virkelig noget i det der med, at man kun har haft succesfuld sex, hvis man er kommet. Jeg synes også man kan have haft vildt god sex uden at komme. Og nogle gange kan det også blive lidt et pres, at man absolut skal komme.  

 Isabel: Det er sjovt du siger det. Jeg har for nyligt prøvet at nævne efter sex, at det var dejligt, selvom jeg ikke kom, netop for at normalisere at det er helt okay ikke at komme hver gang. For jeg synes også, der ligger et pres på, at man skal komme, og man har en forestilling om at han kun er glad, hvis han har fået tilfredsstillet en, og så kommer det bare til at have et forkert fokus.  

 Aia-Li: Ja jeg tænker også på, ligesom når man skal give nogen et handjob, der gør man det jo ligesom også for den andens skyld. Der handler det jo meget om at please sin partner og gøre noget for dem.  

 Isabel: Jeg tror det, jeg har haft svært ved nogle gange, er den her ”trade” der kan være. Hvis nu man har haft sex, og han er kommet, og man ikke selv er kommet, og han så fortsætter… Så er det sådan lidt, ja, jeg har da lyst til at komme, men jeg ved også, at du udelukkende gør det for min skyld. Og det er på sin vis et turn-off, fordi man jo også tænder meget på, at den anden er tændt. Men så alligevel lære at nyde det og at tænke, at det er okay, at det kun bliver gjort for min skyld.  

 Asta: Ja, for det er jo netop virkelig usexet, når man kan mærke, han bare prøver virkelig hårdt at få en til at komme, og at han ikke selv nyder det så meget, og at man ikke er til stede i det sammen. Det bliver bare en eller anden kamp om at få mig til at komme, det er da ikke særlig rart. 

 Isabel: Nej, det er super usexet. Og det gør, at man får præstationsangst og gerne bare vil komme. Og det er virkelig en ond cirkel, og det gør det bare værre, for jeg føler ikke, jeg ligefrem får nemmere ved at komme, hvis jeg kan mærke, at han bare struggler med at få mig til at komme. Men der handler det måske netop om det her med at lære at nyde det og sige til sig selv, at det er okay, at det kun bliver gjort for min skyld. Og ikke lade sig stresse. 

 Asta: Der synes jeg virkelig, at et kæmpe break-through for mig har været at huske mig selv i sex. Fordi det i lang tid, da jeg var yngre, bare handlede om, at jeg skulle tilfredsstille den anden, men da jeg begyndte at tænke på mig selv i det også, blev det bare meget bedre. 

 Aia-Li: Det er også sjovt, det kan være så svært at være krævende.  

 Video: ”I faked for a lot of my early experiences, I faked an orgasm, just because thats what was expected, that is the end of sex.”  

 Isabel: Det er præcis den samtale vi lige har haft… at sex kun er succesfuldt, hvis det ender i en orgasme. 

 Aia-Li: Jeg tror ikke der er så mange fyre, der ved, hvor meget piger faker. Det gjorde jeg da i hvert fald i laaaang tid. 

 Asta: Ja, det har jeg da godt nok også gjort nogle gange.  

 Isabel: Ja, det har jeg også. 

 Asta: Det jo helt åndssvagt... 

 Isabel: Ja, men jeg tror grunden til, at jeg gjorde det, var for at fjerne det der forventningspres. Når forventningerne er taget af, så er det meget nemmere at give sig hen til det og komme rigtigt bagefter. SÅ er det som om, at det hele bare er rarere og in the moment.  

Screenshot 2018-11-27 at 19.58.56.png

 Aia-Li: Ja, men der kan man så måske lette presset på en anden måde, hvor man ikke behøver at lyve. Ligesom hun sagde i videoen, at man kan sige: ”Det er vildt dejligt, men jeg tror ikke jeg kan komme lige nu”. Det er måske en federe måde at gøre det på.  

 Isabel: Ja, det er da en meget federe måde at gøre det på. Men det er også det, jeg har gjort her i mit voksenliv, og det fungerer jo bare så meget bedre end at fake, for man får heller ikke dårlig samvittighed eller føler, man gør noget forkert. Men jeg tror nu stadig, det er meget udbredt at gøre. 

 Asta: Men jeg tror for det meste, jeg har gjort det med nogen, jeg havde sex med for første gang, fordi der jo netop også kan være det der pres den første gang, man er sammen med hinanden. Man vil ikke være dårlig i sengen, og man vil ikke have, at han skal føle sig dårlig i sengen. Det er fandme noget lort. 

 Aia-Li: Jeg tror også virkelig man snyder sig selv på lang sigt.  

 Isabel: Ja, og man snyder partneren. Og i det hele taget er man med til at skabe en forestilling om, at det er nemt nok at komme, når det virkelig ikke er nemt. I stedet for at finde frem til, hvad der rent faktisk virker af teknikker.  

 Aia-Li: Ja, og det gør også ens sexliv med det menneske helt vildt uærligt. Og det er da super ærgerligt.  

 Asta: Men det er jo netop også derfor, man skal blive god til at snakke om sex for at undgå, at man bliver styret af, hvad der foregår af underlige forestillinger i ens hoved.   

 Aia-Li: Man skal ind i sådan et mind-set, hvor man bare har det dejligt sammen, og hvor man ikke er i sit hoved og lader sig styre af forventninger og fordomme.  

Sex og følelser  

Efter en lang rygepause og flere fælles refleksioner omkring hvad der kan foregå i hovedet under sex, begynder vi til at snakke om sex og følelser. Vi er jo psykologistuderende.  

 Aia-Li: Har i nogensinde sagt, at noget sex i havde haft var helt vildt fantastisk, selvom det måske ikke var så fantastisk? Fordi det tror jeg da, jeg har gjort et par gange, altså har gjort det bedre, end det egentlig var.  

 Isabel: Hmm… det tror jeg kommer an på det emotionelle i det for mig. Hvis det er med én, jeg har været super forelsket i, så har sex’en også føltes bedre, end den måske egentlig var. Så det tror jeg kommer an på, hvor følelsesmæssigt investeret man er. Så vil man måske være mere tilbøjelig til at sige, at det har været bedre, end det var. Fordi det følelsesmæssigt var ret fanstatisk, fordi det var med lige præcis dét menneske. 

 Asta: Ja, det er jeg meget enig i. Men jeg har godt tænkt over, hvad man skal sige i en situation, hvor han siger: ”Wow det var virkelig godt”, og man ikke lige selv synes, det var det bedste. Det kan man jo ikke sige. 

 Aia-Li: Men burde man det? Altså skal man være mere ærlig? Og være mindre bange for at have en helt åben snak.  

 Asta: Men det er også svært, fordi det også er så ømt. Man skal også passe på ikke at ødelægge den andens selvtillid i det.  

 Aia-Li: Jamen det er også rigtigt. Og jeg tænker også, at hvis man nu har været sammen længe og prøver alt muligt, og det stadig ikke fungerer, så kan det måske godt være lidt hårdt for sexlivet. Så er det måske også okay, hvis man engang i mellem bare siger, at det var godt, selvom det ikke var det.  

 Isabel: Jeg tror det er en hårfin balance, for jeg tror også, der er et aspekt i det med at anerkende hinanden og bekræfte den anden i det, at have god sex. At man husker at sige, at du er virkelig dejlig, og du gjorde det fucking godt, og jeg nød det virkelig meget. Det tror jeg er vildt væsentligt for en seksuel relation. Og så er den svære del af det at forsøge at bevare den der ærlighed i det. Hvor meget skal man sige, og hvor meget skal man lade sig rive med af den samtale, der opstår. Det er et svært dilemma.  

 Asta: Men derfor synes jeg også, at det er nogle vildt vigtige overvejelser at gøre sig. Altså hvornår får man noget godt ud af at være ærlig, og hvornår bliver ærligheden bare sårende.   

 Aia-Li: Ja, og der kan hjemmesiden måske være en god hjælp, hvis man føler, at sexlivet er gået lidt i stå, og man ikke ved, hvordan man skal snakke om det uden at såre den anden. Fordi man bliver mindet om, at det er virkelig vigtigt, at man er ærlig, men man får også nogle konkrete redskaber til at gå på opdagelse igen. Jeg tror også bare i sådan et hverdagsliv med en kæreste, så kommer hverdagen bare i vejen, og sexlivet fylder måske ikke altid lige meget, og det kan ikke altid være et eventyr, hvor man ligger og tester teknikker. Det er ikke altid, der er tiden og overskuddet til at være eventyrlige.  

 Asta: Ja, der skal man virkelig ikke være bange for at snakke om det. Men jeg tror til gengæld heller ikke, man skal blive helt nervøs, hvis man lige har et par gange, hvor det ikke fungerer, selvom man plejer at have god sex. Man kan godt lige have en svupper eller to, hvor man bare ikke lige var tunet rigtigt ind på hinanden, eller man fik ondt i knæet, eller var for fuld eller sådan noget. Det tror jeg bare er meget normalt, at man har sådan nogle flops. Eller det ved jeg ikke. Kender I det? 

 Aia-Li: Jeg synes det er meget op og ned, så er der lige perioder, hvor der er et eller andet, der fyrer op, og så har man det bare mega fedt og god sex, og så er der perioder, hvor der er lidt mere drought, og så er det ikke lige så godt. Det kan godt være styret meget af omstændighederne, synes jeg. Men der er også noget i det der med, når forelskelsesperioden er ovre, og man har lært hinanden at kende og spændingen er aftaget, så er det måske også dér, hvor sexlivet kan dø lidt.  

 Isabel: Jeg tror også bare man skal skelne mellem, hvad der er kærlighed, og hvad der er seksuelt begær. Hvis man virkelig er dedikeret til den anden person, gerne vil være i det forhold og elsker den anden, jamen så er man bare nødt til at opretholde den her gnist, som der er i forelskelsesperioden, og som man gerne vil have skal vare for evigt. Men som du siger, det er meget omstændigheds-bestemt på en eller anden måde, men så må man skabe nogle betingelser, der kan fremkalde de her følelser. Det er nok også derfor, at mange eksperimenterer med alt muligt mærkeligt og nyt, når de har været sammen længe. For når man kender hinanden virkelig godt og kender hinandens kroppe ud og ind, hvordan skal man så blive ved med at genfinde den der seksuelle, pirrende spænding? Det er også derfor jeg tror, at den største udfordring på en eller anden måde ligger i det at have et længerevarende forhold. 

 Aia-Li: Det er sjovt. Det er både det, man helt vildt gerne vil have, og det, man er herre bange for!   

 Isabel: Jamen det synes jeg nemlig også er lidt underligt. Jeg har det på præcis samme måde. Jeg vil da virkelig gerne have én, som jeg kender ud og ind, som jeg elsker, som forstår mig, og som jeg kan blive gammel med og alle sådan nogle ting. Og samtidig så er det også bare ret angstprovokerende at skulle vælge alt andet fra.  

 Aia-Li: Jamen det er også det! Det er da bare lidt ærgerligt på en eller anden måde, at det skal føles som om, man opgiver noget ved at være sammen med et menneske. Måske.  

 Isabel: Men det skal man jo. På et eller andet punkt. Du skal jo opgive at finde det der nye og spændende forførende moment i den nye relation. Hvis man foretrækker monogami selvfølgelig. For på et tidspunkt så kender du bare den anden så godt, at det ikke er forførende og pirrende på samme måde, fordi man er så sikre på hinanden. Der er i hvert fald ikke så mange ’første gange’ tilbage...  

 Asta: Men der glemmer man nok også bare lidt, at så kan det noget andet. Og jeg ved ikke hvorfor, men jeg er egentlig ikke så bange for det. Det er også bare noget, der bliver snakket helt vildt meget om, det der med ”at på et eller andet tidspunkt, så når man til et sted, hvor man ikke tænder på hinanden mere, og hvor man er træt af hinanden”. Jeg ved bare ikke, om det behøver at være sådan. Og jeg synes også bare, at man for det meste har langt bedre sex, når man har været sammen med den samme længe og man kender hinanden vildt godt. Men jeg ved det jo ikke, jeg har jo aldrig været sammen med nogen i så lang tid, jeg har aldrig været sammen med nogen i 30 år. Men jeg tror bare, at hvis man er indstillet på, at det skal fungere, så kan man godt holde den oppe. Eller det håber jeg da i hvert fald! Man kan da i hvert fald sige at hjemmesiden måske kan være et redskab til at få snakken i gang igen, hvis den er gået helt i stå.  

 Isabel: Ja du har ret. Min bekymring handler nok heller ikke så meget om sex egentlig. For det kan man jo altid arbejde på. Det er nok mere tanken om aldrig igen at opleve den dér nyforelskelse, der er så magisk, når man først etablerer sig i et seriøst forhold. Men hvis man elsker den anden tilstrækkeligt meget, er det jo i virkeligheden ikke meget at opgive. Så må man bare nyde de første forelskelser så længe man kan...   

Evaluering af oplevelsen 

Det er ved at blive sent og efter at vi efterhånden har været ude i alle afkroge af hjemmesiden, snakker vi om, hvad vi har fået ud af den.  

Aia-Li: Jeg synes hjemmesiden som platform fungerer sindssygt godt, fordi man først og fremmest kan se, hvor forskellige kvinderne er, og hvor forskelligt det er, hvad de godt kan lide. Og så får man den der fisse i hovedet, som man skal røre ved, og det bliver super intimt og grænseoverskridende, men også fedt, fordi hjemmesiden jo gerne vil have, at man netop dealer med det her grænseoverskridende aspekt i at skulle snakke om sex og sige til sin partner, hvad han skal gøre. Så ja, jeg synes det er ret genialt sat op.  

 Isabel: Ja, enig, men hvis nu man skulle kritisere eller snakke om en eller anden mangel i forhold til hjemmesiden, så ville det måske være at gå lidt mere i dybden med de ting, der bliver snakket om, som går forud for at have sex. For eksempel, hvorfor det kan være svært at give sig hen. Altså deres videoer er meget korte, og det er jo rigtig fint som udgangspunkt for en samtale, og på den måde fungerer det virkelig godt. Men sådan noget som: Hvad kunne der være af problemer, når man korrigerer sin partner, hvad sker der i hovedet under sex, hvordan man coper med at være alt for selvbevidst osv... Altså sådan helt back to scratch, hvad går forud for, hvorvidt man kan give sig hen og være udforskende? Det er ikke nødvendigvis deres sigte, så jeg ved ikke, om man kan kritisere det. Men hvis man ligesom skulle fremhæve noget, der kunne være bedre, så kunne det måske være, at det kunne være mere dybdegående og forudgribende. 

 Aia-Li: Hvis jeg skulle kritisere noget… Jeg synes det er fedt, at ældre kvinder er repræsenteret, men der er kun én. Og alle de andre unge kvinder er sindssygt smukke og har nogle helt perfekte kroppe. Det kunne være mega spændende at få lov til at se nogle andre typer. Jeg ved godt, at det måske er mere grænseoverskridende at lægge sin krop ud på nettet, hvis man ikke lige lever op til skønhedsidealet. Men jeg synes også det er vigtigt. Altså sex er for alle, og lige nu, på den her måde som hjemmesiden er, så synes jeg, at det er sex for folk, som er meget selvsikre og tør alt muligt og som ser pisse godt ud.  

 Asta: Og ja, man kan også sige, at hende den eneste, der er ældre, hun ser stadig mega godt ud.  

 Aia-Li: Og ja, det er jo fedt nok, at de laver sådan nogle seksuelle videoer og gør det frækt, men stadig smagfuldt. Men det er også bare samtidig meget perfekt alt sammen, og det hele ser meget let ud. Og det er selvfølgelig også fint nok, at de gør det let, men jeg synes, det ville være spændende, hvis der også var en lidt mærkelig krop.  

 Asta: Ja, det tror jeg også. Og jeg tror, at en stor forhindring for rigtig mange kvinder er, at man netop er bange for ikke at se flot nok ud, eller at man tænker for meget over, hvordan man ser ud, mens man har sex. Og det bliver man faktisk ikke hjulpet særlig godt igennem her, fordi alle kvinderne er smukke, og det bliver filmet på sådan en måde, hvor det hele er enormt lækkert. Der er jo også rigtig meget sex, hvor man ser helt latterlig ud, fordi man ligger helt krøllet sammen i en eller anden underlig stilling. Altså hjemmesiden bliver sådan lidt et skønbillede.  

 Aia-Li: Jeg synes det er en mega god pointe, for jeg tror, jeg er blevet bedre nu, hvor jeg ikke er lige så meget i mit hoved, men det der rent faktisk fyldte rigtig meget i mit hoved tidligere, da jeg var yngre, det var sådan noget med: Hvordan ser jeg ud lige nu? Hvad kigger han på lige nu? Og det dér - det var svært at give slip på for mig.  

 Asta: Ja... man glemmer at være i sin krop, fordi man fokuserer så meget på, hvordan man ser ud i hans øjne.  

 Isabel: Ja og det er jo netop dét, der så bliver ulempen. Hjemmesiden beskæftiger sig ikke med sådanne problematikker – altså dybere underliggende spørgsmål i forhold til, hvordan vi håndterer vores seksualitet psykisk. Det bliver bare ekstremt teknisk.  

 Aia-Li: Men det er på en måde også ret fedt! 

 Isabel: Jamen det er enormt fint, jeg synes måske bare godt, at de kunne have inddraget nogle flere emotionelle aspekter i forhold til at snakke om sex. Fordi alt det der med, hvad der er sker i hovedet på én, det er en fucking stor del af det.  

 Asta: Ja og på den måde springer den måske også lidt et led over. For den fokuserer jo meget på, at vi gerne skal kunne snakke om de her ting, og der er alle de her tabuer og forventninger til, hvad sex skal være, og så springer den direkte til konkrete teknikker. Og det er selvfølgelig også med til at bryde med nogle tabuer, men der mangler bare lidt det der med, ja, hvordan går vi ind til det, og hvad er det, der er problematisk. 

 Isabel: Ja, for hvis man rent faktisk skal kunne bryde med de her tabuer, så er man jo nødt til at forstå, hvad der foregår i interaktionen. Og det kan jo ikke bare løses ved at gå ind på nettet og finde en eller anden teknik til, hvordan man får multiple orgasmer... eller kan det? Haha. Ej, men man skal jo finde ud af, hvad det er, der blokerer for at man kan gøre de her ting og hvad der ligger til grund for dem.  

 Aia-Li: Det synes jeg ville være mega fedt, hvis det var med. Det synes jeg er rigtigt. 

 Asta: Ja, men jeg prøver også lidt at forestille mig, hvordan det så ville være. Fordi det, hjemmesiden vil, er jo også bare at give nogle konkrete redskaber til, hvad man kan gøre. Og man kan sige, at den giver jo også anledning til, at man snakker om sådan nogle ting. Vi har jo faktisk snakket om alle de der dybere aspekter, bare ud fra, hvad vi har set på hjemmesiden.  

 Isabel: Ja, det kan man sige, at hjemmesiden kan give anledning til… Hvis man er psykologistuderende, der sætter sig og drikker vin og målrettet undersøger hjemmesiden. Men hvad med alle mulige andre? Vil de få det samme ud af det?  

 Asta: Måske ikke. Jeg kunne godt forestille mig, at hjemmesiden kan virke en smule intimiderende, hvis man føler sig usikker på sex. Altså det virker så nemt for de her smukke unge reflekterede kvinder, der uden problem viser deres vagina frem og snakker frit og klogt om alle deres tidligere sexpartnere og store erfaring. Det er bare ikke alle, der er lige der. Man kan måske komme til at føle sig lidt forkert, hvis man selv har det sådan, at sex er en virkelig svær ting.   

Isabel: Ja, men udover det – så har det jo været vildt spændende og lærerigt at se de her teknikker og få snakket mere konkret om sex. Der er da virkelig god inspiration at hente... 

Asta: Ja helt klart! Og der kommer jo også flere sæsoner…. 

Med en tom flaske rødvin på bordet og en computer næsten tømt for strøm, besluttede vi at stoppe sex-snakken for i aften. Vi var alle enige om, at det ikke var sidste gang, vi loggede på omgyes.com, og at sex-snakken langt fra var et udtømt emne. I senere sæsoner vil der bl.a. være fokus på indre stimulation, oralsex og det mandlige kønsorgan. Vi håber med denne artikel ikke kun at have vakt nysgerrighed omkring hjemmesiden, men også at give anledning til refleksioner omkring, hvordan og hvor ærligt, vi kan snakke om sex, så vi kan blive klogere på os selv og hinanden