Posts in Tema: Forført
Evidensbaseret orgasme? OMG YES!

En hjemmeside ved navn www.omgyes.com trender for tiden på diverse sociale medier og har derfor fanget et par Indputteres opmærksomhed. Hjemmesiden skal udgøre en form for tutorial i kvindelig stimulans (ja, det var to kvindelige studerende, hvis interesse blev vakt). Formålet med hjemmesiden er at skabe en platform, hvor den kvindelige tilfredsstillelse kan udforskes med udgangspunkt i 1000 kvalitative interviews og supplerende kvantitativ forskning.

Read More
Forført af psykoanalysen

Af Inger Lund Michelsen stud.psych. og Ella deFigueiredo Lykke stud.psych.

“NO SEX, PLEASE, we’re British!”, udbrød den britiske psykoanalytiker, da den franskorienterede psykoanalytiker ville tale om de seksuelle følelser et spædbarn kunne vække til live i sin mor. Den britiske analytiker ville hellere tale om hadet og de morderiske impulser, som en mor kunne vække til live i sit nyfødte spædbarn. Der var sex, had, kannibalisme, kastration, incest, perversion, analfiksering og fallos i luften, da vi var afsted på psykoanalytisk konference for studerende i Bruxelles den første weekend i oktober.

Read More
For-føreren som oprører

Af Sebastian Tobias-Renstrøm, stud.psych.

Jeg ved ikke med dig, kære læser, men jeg har snart fået nok. Alt for mange af mine venner, alt for mange, jeg kender, og alt for mange unge mennesker har det alt for dårligt. Utilstrækkelighed, lavt selvværd, lav selvtillid, katastrofetanker, manglende lyst, manglende begær og i de værste tilfælde en lyst til at dø. Vi har det dårligt, og alligevel så rulles fremdriftsreformen ikke (helt) tilbage, uddannelsesloftet er ikke blevet hævet (endnu), og vores kritik falder for døve øre.

Read More
Er psykologien blevet forført af statistikken?

Af Phillip Steen Dyssegaard, stud.psych. og Anne Marie Kristensen, stud.psych. 

Umiddelbart kunne man tænke, at forførelse og statistik ikke har meget med hinanden at gøre. Men måske er den igangværende replikationskrise i psykologien et udtryk for, at psykologien har ladet sig forføre af signifikante p-værdier og opsigtsvækkende resultater? Indput mødte lektor Anders Petersen, der er fagkoordinator for fagene Statistik I og II, til en snak om replikationskrisen og om, hvordan man kan blive forført af sin egen forskning. 

Read More
Don Giovanni Overdrive

Af Oliver Nørby Hundahl

Vi kender alle sammen Don Juan. Gode Gamle John, den kvindebedårende hankat. Johnny-boy med den gyldne tunge og glimtet i øjet, der lurer snart den ene, snart den anden kvinde i fordærv med sin sydlandske charme og sin noble manér. DJ Donny Jay, der ville opgive alt - sin status, sin person, sin families ære og sit liv endda - hvis det kunne skaffe ham et større antal damer.  

Read More
Lad os være sammen om kærestesorgen

Af Emma Elise Møller

Ligeså fuldkommen skøn og forførende som kærlighed kan være, ligeså invaliderende kan længslen blive, når kærligheden slår fejl. Der er en forfaldsæstetik over efteråret, som minder mig om mine oplevelser med kærestesorgen som noget smerteligt, der samtidig rummer noget smukt. Desværre negligeres kærestesorg ofte, og mange af os har lidt for travlt med at komme videre.

Read More
Konspirationsteorier del 2: RED ALERT!

Af Oliver Nørby Hundahl

Tre mennesker, der alle haltede på omtrentligt samme måde, passerede mig i løbet af en femten minutters tid. Min første konklusion var - og det var det rent faktisk - at alle andre end mig, var skjulte robotter i menneskeklæder, og at en eller anden form for fejl - en virus, en glitch, et bug - nu fik hele banden til at malfunktionere, på præcis samme måde.

Read More