Posts in Til psykologistuderende
Specialeprocesser på godt og ondt 

Af Amanda Lambæk og Cecilie Bildstedfelt
September 2019

Vi har lige afleveret speciale. And we lived to tell about it. Specialeprocessen er et mærkeligt grænseland mellem at være studerende og dét på den anden side, som vi endnu ikke helt ved, hvad er. Ligesom folk, der har haft nærdødsoplevelser kan fortælle om tærsklen til døden, er vi vendt tilbage til studiemagasinet for at fortælle om den forunderlige afslutning på studielivet, som specialeprocessen er. Vi stiller hermed vores indsigter til fri afbenyttelse.  

Read More
How to rebel – 10 tips til et sundere og smukkere studieliv

Af Nina Kjar og Sebastian Tobias-Renstrøm
Juni 2019

Føler du også, at du lider under en søvndyssende falsk bevidsthed, så giver vi her sommerens opkvikkende kur. Konstant kritisk opmærksomhed på normer og regler er det nye sort, og vi gør oprør til en permanent livsform med disse 10 gode råd. Vi ved jo godt at du, kære læser, har en sassy stemme i baghovedet, der siger: ”Bitch please, nu kan det fandme være nok!”.

Read More
Nyt fra psykrådet og studienævnet

Af Amanda Frees og Anne Marie Kristensen
Juni 2019

Før man ved af det, går forårssemesteret på hæld, og eksaminerne banker på døren. Psykrådet og Studienævnet har været i fuld sving, mens solen har bagt udenfor. Her kan du blive klogere på, hvad der har været på dagsordenen på det sidste, hvem der er med, og hvordan du selv kan være med til at forme vores uddannelse og vores vilkår som studerende.

Read More
Hvilken type psykologistuderende er du?

Af Amanda Lambæk og Phillip Dyssegaard 

Kan det virkelig passe, at vi på psykologistudiet kun er i besiddelse af glatte hjerner og aldrig har set andet end indersiden af en bog? For at finde svar på dette spørgsmål, må vi ty til virkelighedens verden og lade empirien tale! Indput er derfor stolt over at kunne præsentere den store Hvilken type psykologistuderende er du?-test!

Read More
Voxpub - Hvem er de nye psykologistuderende?

Af Nina Kjar og Frederik Bjerre Andersen

Indput er taget med på den lokale bar, Stue 11, for at møde de nye psykologistuderende på introugens pubcrawl. Vi lærte, at Danmarks kommende generation af psykologer er svært begejstrede for “hvad fanden, der foregår i hjernen”, at læse andre folks tanker i byen – og måske vigtigst, når alt kommer til alt: At alle problemer kan druknes i tequila og to Wiibroe til en 20’er. 

Read More
Alt det, vi ikke taler om – en guide for nye psykologistuderende

Af Indput-redaktionen

Som ny studerende på psykologi bliver man udsat for en hæsblæsende intro-uge med et hav af forskelligartede aktiviteter, der påkræver sig den studerendes opmærksomhed i form af bl.a. pub crawl, rustur og meget andet. Der er derfor en overhængende fare for, at nogle af de mindre festlige aktiviteter går i glemmebogen. Det kunne jo f.eks. være de ellers udmærkede taler, der blev holdt ved det store velkomst-arrangement i intro-ugen, mandag d. 27. august, hvor både dekanen, institutlederen og studielederen deltog.

Read More
Kommunehospitalets skæbne pt. III

Af Karen Damgaard & Elvira Hallengren

Tredje og sidste del af en serie om de historiske bygninger, der danner rammen om vores studieliv. Sidst gik vi på opdagelse i kældrene under Kommunehospitalet og blev mindet om, hvor velsmurt en maskine, dette kompleks af fredede bygninger, der nu huser godt 6000 studerende, er. I denne sidste del af fortællingen om det gamle kommunehospital stiger vi til vejrs.

Read More
Kommunehospitalets skæbne pt. II

Af Karen Damgaard & Elvira Hallengren

En formiddag i november satte vi maskinmester Casper stævne ved Betjentstuen, hvorfra en labyrintisk færd rundt i det gamle kommunehospital udgik. Nysgerrige efter at opdage nye kroge i de bygninger, vi til hverdag befinder os i og med et ønske om at blive klogere på historien om et hospital, der blev til et universitet, lod vi Casper føre os rundt på sin arbejdsplads.

Read More
Kommunehospitalets Skæbne

Af Elvira Hallengren & Karen Damgaard

Første del af en serie om de historiske bygninger, der danner rammen om vores studieliv. For blot tyve år siden rullede portører stadig med patienter gennem gangene, der blev regeret og repareret på operationsstuerne, hvor vi nu har holdundervisning, og så var der både noget med en swimmingpool, en atomkælder og en kirke. I dette og studieårets følgende udgivelser byder INDPUT dig med på en guidet tur til Kommunehospitalets hemmeligheder – så kom med.

Read More
Nekrolog: Læsesalen Øster Farimagsgade 2A

Af Amanda Lambæk, stud.psych.

Et helt unikt fagligt og socialt samlingspunkt for psykologistuderende på Københavns Universitet er gået tabt. Læsesalen på Øster Farimagsgade 2A blev torsdag d. 30. marts 2017 nedlagt efter kort tids varsel. Godt en uge efter, at beslutningen om nedlæggelsen blev annonceret, var læsesalen tømt for studerende og stedet blev straks forvandlet til en byggeplads.

Read More