Posts in Til psykologistuderende
Tingenes tilstand i Psykrådet og Studienævnet

Af Malene Møller Sørensen, Katrina Bonnemose Poulsen, og Amanda Nicholas Nielsen
December 2021

I Psykrådet er der for tiden mange betydningsfulde emner på dagsordenen, som potentielt kan skabe store forandringer for alle nuværende og kommende psykologistuderende på KU. Hold dig opdateret her, hvor medlemmer fra det nye + tidligere forpersonskab giver overblik over tingenes tilstand i det studenterpolitiske miljø på psykologiuddannelsen på KU.

Read More
2020’ernes psykologer

Af Ditte Marie Thiemer Hilbert og Karen Damgaard
Oktober 2021

Drømmer du om at praktisere som klinisk psykolog? Drømmer du om at flytte til udlandet? Drømmer du om at kombinere de to måske? Læs med i tredje del af serien ’2020’ernes psykologer’, hvor Indput har mødt psykolog Johanne Konnerup Schwensen til en snak om at følge sine drømme, om iværksætteri som en stille og rolig proces, om at finde balance mellem arbejds- og privatliv og om at starte som praktiserende klinisk psykolog i Berlin.

Read More
Mød din nye institutleder II

Af Thilde Slumstrup Nielsen
December 2020

Midt i en coronanedlukning fik Institut for Psykologi både sin første kvindelige og første ikke-psykologfaglige institutleder. Med fokus på at bygge broer mellem de teoretiske tilgange til psykologien og med et håb om at fremme de studerendes trivsel på uddannelsen, har Vibeke Koushede siden sin ansættelse d. 1. maj haft meget andet end blot corona på dagsordenen. I sidste udgave af Indput bragte vi første del af interviewet, og du kan her læse anden del.

Read More
Onlineundervisning – et nødvendigt onde eller kommet for at blive?

Af Anne Marie Kristensen
Juni 2020

Nedlukningen af Danmark i forbindelse med Coronakrisen kom for langt de fleste som noget af et chok. 1.8 millioner danskere sad klinet til skærmen onsdag d. 11. marts, da Mette Frederiksen meldte ud, at skoler og uddannelsesinstitutioner, ud over en række offentlige arbejdspladser, næste dag ville være lukket.

Read More
Lad os indføre sammenholdspligt!

Af Anne Marie Kristensen
Marts 2020

Evalueringerne af fjernelsen af mødepligten viser ikke overraskende, at fremmødet og karaktererne på flere fag er faldet. Lavest er fremmødet eksempelvis fredag morgen efter torsdagsbar. Hvis de studerende ikke møder op til undervisningen, er det vel fordi, de ikke har brug for den? Fordi den ikke er gavnlig? Og så kan vi vel lige så godt spare pengene og nedlægge holdundervisningen på dét, dét og dét fag?

Read More
Vi har for travlt med at have travlt

Af Thilde Slumstrup Nielsen
December 2019

Jeg ringer på fredag, så ses vi på lørdag. Nej, det gør vi ikke. I hvert fald ikke, hvis den du ringer til tilslutter sig de 56 %, der ifølge Købehavns Universitets studiemiljøundersøgelse fra 2019 ”oplever stress i en sådan grad, at de har trukket sig fra sociale aktiviteter”. Så kan du nemlig være ganske sikker på, at den person har for travlt. Muligvis travlt med at have travlt for travlhedens skyld.

Read More
En anbefaling til lettelsen af vintermørkets tungsind: Hvordan Taxa kan redde dit humør

Af Kristoffer Mulbjerg Knudsen
December 2019

Føler du også, at indholdet på streamingtjenesterne er ved at ryge ind i en konform osteklokke, der på mærkværdig vis øger sin konformitet, i takt med at producenterne vil overgå hinanden med nye dystopier og større sensationer? Her kommer et bud på, hvor du skal søge hen. Drop dystopierne og dyk ned i bekymringsløsheden.

Read More
Specialeprocesser på godt og ondt 

Af Amanda Lambæk og Cecilie Bildstedfelt
September 2019

Vi har lige afleveret speciale. And we lived to tell about it. Specialeprocessen er et mærkeligt grænseland mellem at være studerende og dét på den anden side, som vi endnu ikke helt ved, hvad er. Ligesom folk, der har haft nærdødsoplevelser kan fortælle om tærsklen til døden, er vi vendt tilbage til studiemagasinet for at fortælle om den forunderlige afslutning på studielivet, som specialeprocessen er. Vi stiller hermed vores indsigter til fri afbenyttelse.  

Read More
How to rebel – 10 tips til et sundere og smukkere studieliv

Af Nina Kjar og Sebastian Tobias-Renstrøm
Juni 2019

Føler du også, at du lider under en søvndyssende falsk bevidsthed, så giver vi her sommerens opkvikkende kur. Konstant kritisk opmærksomhed på normer og regler er det nye sort, og vi gør oprør til en permanent livsform med disse 10 gode råd. Vi ved jo godt at du, kære læser, har en sassy stemme i baghovedet, der siger: ”Bitch please, nu kan det fandme være nok!”.

Read More
Nyt fra psykrådet og studienævnet

Af Amanda Frees og Anne Marie Kristensen
Juni 2019

Før man ved af det, går forårssemesteret på hæld, og eksaminerne banker på døren. Psykrådet og Studienævnet har været i fuld sving, mens solen har bagt udenfor. Her kan du blive klogere på, hvad der har været på dagsordenen på det sidste, hvem der er med, og hvordan du selv kan være med til at forme vores uddannelse og vores vilkår som studerende.

Read More
Hvilken type psykologistuderende er du?

Af Amanda Lambæk og Phillip Dyssegaard 

Kan det virkelig passe, at vi på psykologistudiet kun er i besiddelse af glatte hjerner og aldrig har set andet end indersiden af en bog? For at finde svar på dette spørgsmål, må vi ty til virkelighedens verden og lade empirien tale! Indput er derfor stolt over at kunne præsentere den store Hvilken type psykologistuderende er du?-test!

Read More
Voxpub - Hvem er de nye psykologistuderende?

Af Nina Kjar og Frederik Bjerre Andersen

Indput er taget med på den lokale bar, Stue 11, for at møde de nye psykologistuderende på introugens pubcrawl. Vi lærte, at Danmarks kommende generation af psykologer er svært begejstrede for “hvad fanden, der foregår i hjernen”, at læse andre folks tanker i byen – og måske vigtigst, når alt kommer til alt: At alle problemer kan druknes i tequila og to Wiibroe til en 20’er. 

Read More
Alt det, vi ikke taler om – en guide for nye psykologistuderende

Af Indput-redaktionen

Som ny studerende på psykologi bliver man udsat for en hæsblæsende intro-uge med et hav af forskelligartede aktiviteter, der påkræver sig den studerendes opmærksomhed i form af bl.a. pub crawl, rustur og meget andet. Der er derfor en overhængende fare for, at nogle af de mindre festlige aktiviteter går i glemmebogen. Det kunne jo f.eks. være de ellers udmærkede taler, der blev holdt ved det store velkomst-arrangement i intro-ugen, mandag d. 27. august, hvor både dekanen, institutlederen og studielederen deltog.

Read More
Kommunehospitalets skæbne pt. III

Af Karen Damgaard & Elvira Hallengren

Tredje og sidste del af en serie om de historiske bygninger, der danner rammen om vores studieliv. Sidst gik vi på opdagelse i kældrene under Kommunehospitalet og blev mindet om, hvor velsmurt en maskine, dette kompleks af fredede bygninger, der nu huser godt 6000 studerende, er. I denne sidste del af fortællingen om det gamle kommunehospital stiger vi til vejrs.

Read More
Kommunehospitalets skæbne pt. II

Af Karen Damgaard & Elvira Hallengren

En formiddag i november satte vi maskinmester Casper stævne ved Betjentstuen, hvorfra en labyrintisk færd rundt i det gamle kommunehospital udgik. Nysgerrige efter at opdage nye kroge i de bygninger, vi til hverdag befinder os i og med et ønske om at blive klogere på historien om et hospital, der blev til et universitet, lod vi Casper føre os rundt på sin arbejdsplads.

Read More